İçli Pilav

 MALZEMELER

* 3/4 kap pirinç
* 2 yktereyag
* 1 sogan, kucukdogranmis
* 100 gr tavuk veya kuzu ciğeri
* 2 yk cam fistigi
* 2 yk kus uzumu
* 1 kap sicak tavuk veya et suyu
* 1 cktarcin
* 1 ck yenibahar
* Tuz
* Karabiber
* Uzeriicin:
* 1 ykdere otu, kucukdogranmis

Yapılışı:

Orta boy tencerenin icindetereyagini eritin, soganiicine koyun orta isida 2-3 dakika karistirarak sote edin. Ciger, cam fistigi ve kus uzumunu ilave edin 3-4 dakika kavurun. Pirinc, tarcin, yeni bahar, tuz ve karabiberi koyup karistirin.

Uzerine tavuk veya et suyunu ilave edin, karistirin. Ocaginisisinikisiga getirin, tencerenin kapaginikapatin. Pilav suyunu cekene kadar pisirin. 5 dakika demlenmeye birakin. Uzerinedere otu serpin, tavuk veya hindi yaninda ikram edin.

 

<< Geri Dön