Karışık Sebze Pilavı

 MALZEMELER

* 100 gr taze fasulye
* Karabiber
* 1 diş sarımsak
* 2-3 çorba kaşığı sıvıyağ
* Yarım demet taze soğan
* 6 adet bebek mısır (konserve)
* 200 gr hindi füme jambonu
* 1'er kırmızı ve sarı dolmalık biber
* 150 gr dondurulmuş bezelye
* 100 ml et suyu
* 125 gr pirinç
* Tuz

Yapılışı:

* Pirinçle pilavı hazırlayın.
* Taze fasulyeyi yıkayıp keserek üçe bölün.
* Biberleri ikiye bölüp çekirdeklerini temizleyin. Küçük küçük doğrayın.
* Sarımsağı soyup presten geçirin.
* Taze soğanı temizleyin. Yıkayıp halka halka doğrayın.
* Mısırların suyunu süzüp uzunlamasına ikiye bölün.
* Hindi fümeyi şert şerit kesin.
* Yağı kavurma sacında kızdırın.
* Taze fasulye, biber, sarmısak, taze soğan ve bezelyeyi kavurup et suyunu ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırın.
* Üzerini kapatıp 2 dakika orta ateşte pişmeye bırakın.
* Hindi şeritlerini tavaya alıp sebzeleri 3-4 dakika daha pişirin.
* Pilavı sebzelerle karıştırıp servis tabağına alın.

<< Geri Dön